AutomotoSport

Formula 1 se prodaje za gotovo nevjerojatnu svotu

Investicijski fond CVC Capital Partners, izlazi iz vlasništva nakon 10 godina, a najizgledniji kupac je britanski Sky.


Investicijski fond CVC Capital Partners, većinski je vlasnik Formule 1 (F1) koji je najavio prodaju ovog nekoć profitabilnog natjecanja. Za vlasnički udio od 35 posto u F1 traže 10 milijardi ili pet puta višu cijenu od one za koju su F1 kupili 2006. godine.

Ružno pače, pa labud

Kao najizgledniji kupci, iako informacije još nisu potpune, navode se medijski mogul Rupert Murdoch i njegov British Sky Broadcasting, zatim katarski državni investicijski fond te RSE Ventures u vlasništvu Stephena Rossa, predsjednika kluba Miami Dolphins. Iako u trenutku kupnje situacija u F1 nije bila obećavajuća, kako zbog korupcijskog skandala osnivača i jednog od vodećih ljudi Bernija Ecclestona tako i najava spora brojnih vozača oko isplate plaća, natjecanje se u narednom desetljeću za CVC pretvorilo u ekonomski spektakularan posao.

Pročitajte više na poslovni.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: feelgrafix

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close