Sport

Formula 1 : odlična momčad pred financijskim kolapsom?

Formula 1 : nakon što je Force India potvrdila kako će propustiti prvi krug zimskih testiranja u Jerezu, pojavile su se glasine kako se ekipa nalazi u ozbiljnim financinskim problemima.


Sergio Perez i Nico Hulkenberg ostvarivali su vrlo dobre rezultate za indijsku F1 momčad prošle sezone koju je završila na šestom mjestu u poretku konstruktora. Međutim, ove godine situacija bi mogla biti drukčija. Naime, potvrđeno je kako Force Indije neće uopće biti na testiranju u Jerezu, čak niti sa starim bolidom iz 2014. godine.

“Odlučili smo se fokusirati na testiranje u Barceloni koje kasnije slijedi.” potvrdila je ekipa putem Twittera.

Prema novinaru Sport Bilda Ralfu Bachu koji ima informacije unutar momčadi, ne muči Force Indiju samo kašnjenje s razvojem bolida, već i ozbiljna financijska kriza. Njezini šefovi Vijay Mallya i Subrata Roy imaju velikih poslovnih problema izvan Formule 1, a ekipi prijeti financijski kolaps.

“Ako ne nađu novac u sljedeća četiri tjedna, u opasnosti je čak i nastup na prve dvije utrke sezone.” piše Bach koji tvrdi da je ekipa ponuđena na prodaju, a zainteresiran je Renault koji želi osnažiti svoju ulogu u Formuli 1.

Bach također kaže da je ugrožena i budućnost Lotusovog vozača Pastora Maldonada kojeg financira državna naftna kompanija PDVSA, no dramatičan pad cijene nafte mogao bi Venezuelu odagnati od Formule 1.

 


 

Foto: Reuters /David Gray, Jason Reed
Tekst: Tportal


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close