Grad ZagrebScena

Food Film Festival Zagreb spaja dvije umjetnosti

U najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac od 11. do 20. rujna 2015. godine zaživjet će mirisi i okusi najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica.


Naime, prvi će se put u Zagrebu održati gurmanski festival na otvorenome ‘Food Film Festival Zagreb‘. Festival je zamišljen kao spoj dvije umjetnosti, filmske s onom pripravljanja hrane i posjetiteljima jamči nezaboravno iskustvo uz veliki piknik na travi.

Na festivalu će se svakodnevno u poslijepodnevnim satima uz poznate voditelje održavati zanimljive otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Bit će tu svega, od radionice sushija, ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje do radionica o začinima, pripreme wokova i slow fooda. Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su Čokolada, Le Chef, Indijski začin na francuski način, Julie&Julia, Chef i Haute cousine, uz koje će posjetitelji moći uživati u prigodnim Food Film Festival Zagreb menijima. Uz njih će svi posjetitelji moći doživjeti višeosjetilno iskustvo uživajući na dekicama u hrani koja se priprema i na velikom platnu.

– Imperativ je doživjeti Zagreb u svoj svojoj punoći, sljubiti filmsku umjetnost s gastrorapsodijom, uživati u čarobnom rujanskom ozračju staroga europskog grada Zagreba – rekla je direktorica FFFZ-a Suzy Josipović Redžepagić i dodala:
“Što želimo? Zabavu! Minglanje, druženje, trenutke, atmosferu, smijeh, doživljaj, uživanje u okusima, mirisima, filmovima, glazbi… Sve ono što trebaju Zagrepčani, turisti te modean i urban grad kao što je Zagreb danas. Dođite, čekamo vas!“


Tekst: scena.hr

Foto: Food Film Festival

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close