VijestiZdravlje

FOMO – neuroza od koje možda patite, a da to niste ni znali

Akronim FOMO ili na engleskom Fear of missing out je naziv koji objašnjava strah od propuštanja nekih za nas važnih događaja, piše Zadovoljna


Ovo nije novi fenomen ljudskog ponašanja, ali je u visokom porastu posljednjih nekoliko godina zbog sve veće popularnosti društvenih mreža.

FOMO se najčešće javlja u trenutcima kad pregledavamo naše društvene mreže i uvidimo da nismo bili na nekom mjestu gdje su bili naši prijatelji ili poznanici.

Stalno provjeravanje Facebooka još jedna je navika koja još više produbljuje ovaj sindrom. FOMO se može pojaviti i kad smo izvan mreže jer time smatramo da ćemo propustiti informacije gdje se nalaze naši prijatelji i što rade.

Taj osjećaj propuštanja vrlo često rezultira nezadovoljstvom ljudi. Osim toga on dovodi do negativnih emocija kao što su do depresije, anksioznost, osjećaj niže vrijednosti i apatije.

Rezultati istraživanja koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Pittsburgh upućuju na to da su izgledi da se osobe koje dnevno na nekoj od društvenih mreža provedu dva sata, osjećaju društveno izolirano dvostruko veći nego kod ostalih.

Više na Zadovoljna

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close