VijestiLifestyle

FMTU pokreće USALI & BENCHMARKING : cjeloživotno obrazovanje u hotelijerstvu

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz (FMTU) pokreće novi program u sklopu cjeloživotnog obrazovanja.

Pokretanje programa cjeloživotnog obrazovanja USALI & BENCHMARKING motivirano je spoznajom da u Republici Hrvatskoj mnogobrojni hoteli ne primjenjuju USALI (Uniform System of Accounts for the Lodging Industry, 11. izdanje, 2014), najnovije svjetske standarde internog izvještavanja.

Program mogu upisati osobe ekonomskog obrazovanja, s minimalnom srednjom stručnom spremom. Namijenjen je osobama čiji je zadatak priprema izvještaja o uspješnosti pojedinih odjeljenja odnosno internih procesa, sukladno informacijskim zahtjevima menadžera u hotelu. Program je u potpunosti usklađen s važećim standardima USALI. Nakon završenog programa polaznici će biti u mogućnosti evidentirati, pratiti, planirati, kontrolirati i analizirati informacije o poslovnim prihodima i kontrolabilnim troškovima, u skladu s USALI okvirom. Polaznici programa upoznat će se i s pripremom i prezentiranjem izvještaja značajnih za upravljanje kvalitetom, okolišem i održivim razvojem. Programom će se predstaviti i relevantna informatička rješenja sustava izvještavanja u hotelijerstvu. Primjena standarda USALI pretpostavka je za benchmarking odnosno međusobnu usporedbu hotela prema istim metodološkim osnovama, na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom planu.

Ukoliko ste ozbiljnije zainteresirani za ovaj program više informacije potražite na linku – FMTU pokreće.


 

Tekst: Press

Foto: fc02.deviantart.net

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close