Događanja

Flogging Molly otvaraju drugi Super Uho Festival

Kamen temeljac drugog izdanja SuperUho Festivala položit će dan prije početka festivala, 3. kolovoza, jedan od najpopularnijih punk rock’n’roll bendova u svijetu – Flogging Molly koncertom na tvrđavi Sv. Mihovila, priopćili su u ponedjeljak organizatori festivala.


Irsko-američki punkeri nastupit će na istom mjestu gdje su lani dva koncerta održali američki indie-rockeri iz The Nationala, a to će im biti već šesti nastup pred hrvatskom publikom.

Flogging Molly osnovani su 1997. u Los Angelesu, a ime su dobili po pubu Molly Malone gdje su imali svoje prve nastupe. Prepoznatljivi zvuk razvijaju spajajući tradicionalne irske instrumente s klasičnim rock instrumentima, kao što su gitare, bubnjevi i violine.

Iako se nisu uklapali u mainstream glazbene industrije, ubrzo ih njihov rad i rastući broj privrženih fanova vodi ka potpisivanju za Side One Dummy izdavačku kuću te izdavanju prvog studijskog albuma “Swagger” (2000.), koji je prodan u više od 50.000 primjeraka.

Dvije godine nakon toga uslijedio je “Drunken Lullabies”, na kojem se izdvajaju singlovi “Rebels of the Sacred Heart” i “The Son Never Shines (on Closed Doors)”. Album “Float” postao je njihov najuspješniji album, s kojega su singlovi “Paddy’s Lament” i “You Won’t Make a Fool Out of Me”.

Studijski album iz 2011. “Speed of Darkness”, posvećen radničkoj klasi završio je na devetom mjestu Billboardove glazbene ljestvice. Uz pet studijskih, objavljuju i nekoliko live albuma, a mogu se pohvaliti s više od milijun i pol prodanih nosača zvuka.

Posebnost i moć benda leži u tematici njihove lirike posvećene običnom čovjeku i radnicima. Cilj im je putem glazbe prenijeti na publiku snagu i pozitivnu energiju za borbu protiv bahatog i drskog establišmenta koji iz godine u godinu sve više zanemaruje stanovništvo, što je dovelo do globalnog siromaštva, ekonomske i moralne krize, ističu organizatori.

Nakon uvodnog koncerta na tvrđavi Sv. Mihovila, SuperUho Festival nastavit će se od 4. do 6. kolovoza u šibenskom pristaništu TEF, neposredno uz more. Nastupit će Einstürzende Neubauten, King Khan And The Shrines, Rosetta, of Montreal, Ought, Vlasta Popić, Sun Kil Moon, VVhile, Nikky Louder i dr.


Tekst: jutarnji.hr

Foto:

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close