KolumneIntegralne muesli

Flamingo luftić i taman ten

Počeo je moj godišnji odmor. Stigla sam doma u svoj rodni kraj i odmah se presvukla u jedini kupaći kostim kojeg imam. Uzela sam ručnik i požurila na plažu, bosa preko vrućeg asfalta. Bez kreme za sučanje, bez kreme za tamnjenje, bez mobitela, bez vode, bez flaminga.

Sigurno znate tko/što je flamingo. I moja baba (iz milja) zna da flamingosi i labudovi osvajaju plažu ovog ljeta.

Već na samom ulazu na plažu postalo mi je jasno da je ružičasti flamingo neizostavan ljetni dodatak i da ću ga viđati svakog dana u moru i ono najvažnije, na društvenim mrežama. Znate već, što se ne objavi, nije se ni dogodilo.

Pitao me jedan prijatelj u čemu je fora s tim ružičastim životinjama na napuhavanje, a ja nisam imala spreman odgovor. Razmišljam već satima o tome, ali i dalje ne pronalazim njihovu svrhu.

Danas sam još jednu foru vidjela na plaži. Fotkanje iz svakog mogućeg kuta. Ne možeš se prezentirati instagram publici nedovoljno crna, nedovoljno vitka, s kupaćim kostimom koji nije hit ove sezone. Iako na plaži svatko vidi naš celulit, neravan trbuh i lice bez žbuke i fasade, one virtualne pratitelje treba zadovoljiti i sramotiti se po plaži pola sata dok netko ne pronađe savršeni kut za zadovoljavajuću fotografiju koja će instagram publici pokazati sve ono što nisi.

Taj flamingo je, po mome mišljenju, najobičnija maska za instagram. Kupit ćeš ga za nekih 250 kn ili više, fotkati se i pospremiti ga negdje u potkrovlje gdje će ostati zaboravljen jer za godinu dana izmisliti će ljudi nešto novo.

Pitala bih te djevojke troše li doista svoje dragocjene dane godišnjeg i svoj novac na te labudove i solarije kako bi se se svidjele ekipi s interneta? Čemu toliko gurati sebe među gužvu, među sve ostale koje si toliko sliče?

Danas je strašno popularno gubiti se u masi istih, kopirati sve što je nazvano lijepim i dobrim, a istodobno objavljivati statuse poput:

Zašto nisi kao ostale djevojčice?
Zato što je svijet pun ostalih djevojčica!

Nemam ništa protiv flaminga i labuda. Slatki su. Protiv njih ništa, no imam puno toga protiv nametanja takvih gluposti mladim djevojkama i djevojčicama. Ja sam protiv toga da se aplaudira i divi starletama i nezaposlenim damama koje se fotkaju po labudovima pa pokreću takve glupe trendove bez svrhe. Protiv toga sam da curice žele biti poput njih.

Ako već treba kopirati, pronađite nešto sa svrhom. Neka to ne budu krafne, labudovi, taman ten i tange u dupetu. Kopirajte nešto vrijedno i nemojte željeti flaminga samo zato što ga svi drugi imaju. Jedno je željeti ga zbog vlastitog zadovoljstva, a sasvim je drugo i sasvim poražavajuće željeti ga zbog predstave za društvene mreže i zbog tuđih mišljenja.

Ipak, svijet je pun ostalih djevojčica. Ti budi ti, tko j*** ostale!


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close