SportGrad Zagreb

Finalni dvoboj Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Argentine igrat će se u Zagrebu

Finalni dvoboj Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Argentine igrat će se u Zagrebu od 25. do 27. studenog u Areni Zagreb, odlučio je Hrvatski teniski savez (HTS)


HTS je razmotrio ponude gradova zainteresiranih za organizaciju te usporedio kolike su njihove mogućnosti u skladu sa zahtjevima koji se za ovaj susret traže prema pravilima Davis Cupa.
HTS je stoga aplicirao Zagreb prema Međunarodnom teniskom savezu (ITF), a formalna potvrda očekuje se u ponedjeljak.

Na poziv za suorganizaciju finala Davis Cupa su se javili Split (Spaladium), Zadar (dvorana ‘Krešimir Ćosić’) i Zagreb (Arena Zagreb), a među njima jedino zagrebačka dvorana udovoljava svim zahtjevima, bez da je potrebno raditi ikakve adaptacije ili je potrebno traženje posebne dozvole od strane Odbora Davis Cupa za odobrenje iznimke od pravila.

Zadar se kao dobar organizator, uz izvrsnu publiku, dokazao u polufinalu protiv Francuske, a Split je kao teniski grad i jednako tako dokazani organizator, također imao vrhunsku ponudu. Međutim, zbog pravila o organizaciji finala, koja su u nekim segmentima bitno stroža i od polufinala, jedini koji je u potpunosti ispunio minimalne tražene uvjete bio je Zagreb.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close