Scena

Filmovi i uloge po kojima ćemo pamtiti slavnog Alana Rickmana

Jedan od najcjenjenijih kazališnih i filmskih glumaca svoje generacije, Alan Rickman, izgubio je bitku s karcinomom i preminuo u 69. godini života


Punim imenom Alan Sidney Patrick Rickman, rođen je 1946. u Londonu i potječe iz radničke obitelji. Mnogi ga najbolje pamte po prvoj filmskoj ulozi iz 1989. u akcijskom filmu ‘Umri muški’, a glumio je istočnonjemačkog terorista Hansa Grubera. Ta ga je uloga proslavila, a mlađim je generacijama poznatiji po ulozi profesora Snapea iz serijala o Harryju Potteru.

Rickmanovu dugogodišnju karijeru obilježile su mnogobrojne nagrade poput Emmyja, BAFTA-e i Zlatnog globusa.

Slavnom su glumcu očito jako dobro ležale uloge negativaca jer je uz Grubera i profesora Snapea bio primijećen u ‘Robinu Hoodu, princu lopova’ iz 1991. Tamo je pak imao ulogu zlog šerifa od Nottinghama, a nekoliko godina kasnije odigrao je nagrađivanu ulogu zloglasnog Rasputina.

Više čitajte na tportal.hr


 

Foto: wikimedia commons

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close