Film i TVVijesti

Film “Ne gledaj mi u pijat” osvojio Nagradu FEDEORA-e za najbolji europski film

Film ‘Ne gledaj mi u pijat’ redateljice Hane Jušić osvojio je Nagradu FEDEORA-e za najbolji europski film (Best European Film Award) u programu Dani autora u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji


Spomenutu nagradu dodjeljuje tročlani žiri, sastavljen od članova Udruženja filmskih kritičara Europe i Mediterana (FEDEORA).

Nagradu su na ceremoniji dodjele koja je održana u petak, pretposljednjega dana Venecijanske Mostre, u vrtu Dana autora primile redateljica Hana Jušić i producentica Ankica Jurić Tilić.

‘Sama činjenica da je film uvršten u program takvog festivala, nadišla je sva moja očekivanja, a nagrada kritike za najbolji europski film zaista je neočekivani bonus. Otkad smo se vratili iz Venecije, stalno nas netko zapitkuje hoće li biti koja nagrada, između ostalih i moja baka, a nama je svima i samo sudjelovanje bilo veliko. Sad nam je, naravno, jako drago zbog nagrade i zato što konačno imamo pozitivan odgovor na to pitanje, a i zato što je to bitno priznanje za naš rad’, izjavila je redateljica Hana Jušić.

‘Sigurno je divan osjećaj imati svjetsku premijeru na ovakvom festivalu i onda se još vratiti s nagradom. Izuzetno cijenim nagrade udruženja FEDEORA općenito, uvijek imam osjećaj da smo u učinioci strogog učitelja kad njihov žiri procjenjuje film. Drago mi je da je film ovako lijepo počeo svoj festivalski krug i jedva čekam da ga pokažemo i domaćoj publici’, izjavila je Ankica Jurić Tilić.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Ne gledaj mi u pijat facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close