Scena

Film ‘Kosac’ stiže u kina

Dugoočekivani film autora ‘Crnaca’ dolazi u kina. Film ‘Kosac’ redatelja Zvonimira Jurića nakon lanjske Pule imao je zavidnu festivalsku turneju, među ostalim bio je u glavnom +programu Toronto International Film Festivala, Palm Springs International Film Festivala, a uskoro dolazi u domaća kina. Film je to autora odličnih ‘Crnaca’ i kratkog filma ‘Žuti mjesec’i jedan je od najočekivanijih domaćih igranih filmova


Iznimno suptilnom mozaičnom strukturom ‘Kosac’ predstavlja tri priče koje se događaju u jednoj noći u izoliranom hrvatskom selu i međusobno su povezane postupno gradeći realističnu sliku života radnika u poljoprivrednom kombinatu Ive, ali i čitavog kraja koji je, kao i Ivo, ostao zaustavljen i zarobljen ratom.

Dojmljivoj Jurićevoj filmskoj atmosferi s elementima trilera pridonijela su iznimna glumačka imena i ostvarenja Ive Gregurevića i Mirjane Karanović, ali i mlađi kolege Igor Kovač, Lana Barić, Nikola Ristanovski te Zlatko Burić Kićo, glumac hrvatskih korijena koji izgradio međunarodnu karijeru.

Film je domaćoj publici premijerno predstavljen prošlog ljeta u glavnoj selekciji filmskog festivala u Puli, gdje je i osvojio nekoliko važnih nagrada, pa je tako Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena Ivi Gregureviću, za sporednu ulogu Igoru Kovaču, a direktor fotografije Branko Linta nagrađen je Zlatnom arenom za kameru. Posebno bitna pulska nagrada za film stigla je od društva hrvatskih kritičara: ‘Kosac’ je osvojio Oktavijana za najbolji film godine. Scenarij za film Jurić supotpisuje s Jelenom Paljan.

Od 19. veljače film će se moći vidjeti u odabranim CineStarovim kinima, a nakon toga i u mreži neovisnih kinoprikazivača.


 

Foto: Promo fotografije
Video: You Tube
Tekst: tportal


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close