Sport

Filipović pobjedio Gonzagu!

Mirko Filipović se na spektakularan način vratio u UFC-ov oktogon pobjedom protiv Gabriela Gonzage, njegove bolne točke iz 2007. godine. Brazilac Gonzaga ga je prije osam godina uništio high kickom koji je ujedno bio proglašen i high kickom godine, ali ovog puta Cro Cop mu je sve naplatio brutalnim finišem u trećoj rundi.


Filipović je prilično nesigurno otvorio borbu jer već od prve runde Gonzaga je krenuo agresivno, ali Mirko je uspio izbjeći sve napade Brazilca. Ipak, nakon samo dvije minute Filipović je završio na podu, a njegov protivnik uspio se izboriti za full mount poziciju nakon čega je u jednom trenutku uspio uhvatiti Mirkovu nogu i pokušao završiti borbu polugom, ali Cro Cop se elegentno izvukao iz vrlo neugodne situacije.

Druga runda nije počela ništa bolje za Mirka, odmah na otvaranju primio je bolan udarac u međunožje, ali stijena iz Vinkovaca odmah je nastavila borbu i nije dala Brazilcu priliku za odmor. Gonzaga je potom kao i u prvoj rundi na sličan način srušio Mirka na pod, ali ovog puta umjesto pokušaja poluge, odlučio se za ground and pound udarce koji su otovorili lijevu arkadu hrvatskom borcu, srećom, do kraja runde Brazilac nije imao dovoljno vremena završiti posao.

A onda je stigla treća runda, izgledalo je kao da je Brazilac malo usporio, a Mirko je to iskoristio na najbolji mogući način. Razarajući lakat u glavu i niz udaraca našeg borca poslali su Gonzagu na pod, a onda je uslijedila serija udaraca šakama i laktovima što je svakako novitet u Mirkovom repertoaru udaraca. Sudac je morao prekinuti borbu, a Mirko je tako nastavio svoju tradiciju neporaženosti kada su u pitanju revanši.

Nakon borbe Cro Cop je bio prezadovojan pobjedom i kazao kako je posljednjih mjeseci najviše radio na tehnici laktova, kako u napadu tako i u obrani.

– Prije svega želio bih pozdraviti sve Hrvate u dvorani, domovini i sve koji su navijali za mene na TV-u. Osjećam se jako dobro. Ovo je bila teška borba, ali ostao sam miran do kraja, vjerovao sam kako će treća ili četvrta runda biti posljednja. Kada je u pitanju finiš borbe i udarci laktovima, trenirali smo to malo više posljednjih mjeseci, i obranu i napad. Ali, sada idem kući, slijedi odmor dva do tri tjedna pa povratak novim trenizima. – rekao je Filipović.

BORBA UŽIVO

3. RUNDA

MIRKO CRO COP JE POBJEDNIK

Mirko je zadao razarajući udarac laktom koji je poslao Brazilca na pod, gdje ga je ground and pound udarcima i dovršio. Spektakularan povratak Mirka u oktogon!

2. RUNDA

KRAJ DRUGE RUNDE

Gonzaga je većinu druge runde proveo u full mountu i laktovima otvorio Mirkovo lice na nekoliko mjesta

Ponovno je Gonzaga položio Mirka na pod, ali zasada se Cro Cop dobro brani

Primio je Mirko niski udarac odmah na otvaranju druge runde, ali poziva protivnika na nastavak

1. RUNDA

KRAJ PRVE RUNDE

Pokušao je Brazilac pologom riješiti Mirka, ali Mirko se ponovno izvukao

Ipak, Gonazaga je u jednom trenutku bacio Filipovića na pod i ušao i full mount. Mirko je sada u podređenom položaju

Gonzaga je nešto agresivnije krenuo u borbu, ali Mirko je uspio izbjeći sve pokušaje Brazilca

——————————————————-

>>>> 22.40 Mirko Cro Cop je uz svoju popularnu pjesmu Duran Durana, Wild Boys ušao u ring, a nakon njega stigao je i Gabriel Gonzaga

>>>> 22.27 Kroz petnaestak minuta u oktogon u Krakovu će izaći Mirko Cro Cop i Brazilac Gabriel Gonzaga

>>>> 22.00 Ostala je još samo jedna borba do okršaja Mirka i Gonzage

>>>> 21.29 Iduća na rasporedu je borba između domaćeg borca Pawela Pawlaka i kanadskog tridesetogodišnjeg borca, Sheldona Westcotta

>>>> 21.20 U Poljskoj ima i hrvatskih navijača koji su došli pogledati i pozdraviti Mirka

>>>> 21.00 Brazilac Gabriel Gonzaga bolje stoji na kladionicama, ali Mirko izleda spreman za revanš

Tekst: jutarnji.hr

Foto: Facebook


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close