VijestiScena

Fil Tilen izdao novi album

Svi ljubitelji modernog hip-hop zvuka doći će na svoje. Dugo očekivani debitantski album glazbenika Fil Tilena u prodaji je od 23. prosinca. Na albumu se nalazi i megahit „Debela“ koji je obilježio početak reperove karijere. Prvijenac je izdan pod nazivom „Predstava Počinje“, a izdavač je Croatia Records.
Album sadrži 18 pjesama, a uz već 7 objavljenih singlova i videospotova, ostatak materijala je nov. Na ovome projektu sudjelovali su renomirani hrvatski i strani producenti, među kojima je i Matko Šašek Koolade koji je surađivao sa svjetskim glazbenicima poput Ghostface Killah/Wu Tang, Xzibit, Flo Rida…

Album je glazbeno i tematski vrlo raznolik – od humora i provokacije do socijalno angažiranih i osobnih tema. Među novim pjesmama nalazi se i pjesma „Kruna“, duet sa frontmenom Radio Luksemburga, Nikolom Marjanovićem, a specifična je po brzom repanju, za sada najbržem na hrvatskom jeziku. Reper je tako još jednom dokazao svoju vještinu i potvrdio svoj status najbržeg repera u Hrvata. Pjesma „Dalila“  prva je ljubavna pjesma koju je reper uglazbio, a govori o nesretnoj ljubavi sa tragičnim završetkom. Obrada pjesme „Užas je moja furka“ grupe Azra nalazi se na albumu u  acapella verziji, a poslijednjim singlom „Med i krv“ glazbenik je najavio izlazak albuma.

Nakon izlaska albuma reper najavljuje regionalnu turneju, a kao većina glazbenika, Božić i Novu odinu provesti će radno. 26.12. nastupit će u Novom Sadu, a 31.12. u centru Beograda održat će novogodišnji koncert u sklopu velikog hip-hop festivala.

Video najava koncerta u Beogradu:

Tekst: Croatia Records


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close