VijestiSport

FIFA ukida zaleđe i žute kartone u nogometu?

MARCO VAN BASTEN svojim posljednjim intervjuom za Bild šokirao je veliki dio zaljubljenika u nogomet. Legendarni nizozemski igrač danas je prvi čovjek FIFA-e zadužen za tehnološki razvoj nogometa i najavio je velike promjene.


FIFA je već proširila Svjetsko prvenstvo s 32 na 48 reprezentacija i time zgrozila mnoge, a sada je Van Basten naveo osam novih mogućih promjena.

Ukidanje zaleđa

“Nogomet je sve više i više poput rukometa. Jako me zanima kako bi nogomet izgledao bez zaleđa. Danas se cijela momčad zajedno brani, a onda suparnici imaju malo prostora za stvaranje prilika. Najviše klubova razmišlja prvo o obrani, a bez zaleđa u tome bi imali veliki problem. Nogomet bi ukidanjem zaleđa postao zanimljiviji, bilo bi više golova, a to navijači žele.”

Ukidanje žutih kartona

Umjesto žutog kartona, igrač bi određeno vrijeme proveo izvan igre.

“To bi uplašilo nogometaše jer je svima jasno koliko se teško braniti s igračem manje. A zamislite da to morate u jednom trenutku s dva ili tri igrača manje.”

Više na index.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close