Sport

Fiba suspendirala Hrvatsku s Eurobasketa!

Čini se kako u europskoj košarci vlada pravi kaos! Rat Fibe i Eurolige dosegnuo je prijelomnu točku. Naime, zbog “neposlušnosti” klubova koji su se priklonili Euroliginu Eurokupu, a ne njezinoj Ligi prvaka, Fiba je privremeno suspendirala 14 zemalja s Eurobasketa 2017., pa tako i Hrvatsku.


Osim toga, Fiba prijeti i izbacivanjem tih zemalja s olimpijskih kvalifikacijskih turnira pa čak i sa samih Olimpijskih igara. Fiba je tako suspendirala Tursku, Rusiju, Španjolsku, Grčku, Italiju, Izrael, BiH, Sloveniju, Poljsku, Litvu, Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju kojoj se prijeti i oduzimanjem organizacije kvalifikacijskog turnira.

Riječ je o uvjetnim kaznama, koje se mogu povući ako se do srijede 20. travnja Fibi dostavi informacija o tome da su klubovi iz tih nacionalnih saveza odustali od Eurokupa ili su suspendirani iz nacionalnih prvenstava.

Cedeviti i Zadru prijeti suspenzija iz nacionalnog prvenstva

A baš to moglo bi se u utorak, na sjednici UO-a HKS-a, dogoditi Cedeviti i Zadru, klubovima koji su na skupštini regionalne lige izabrali su izlazak u Eurokup umjesto u Fibinu Ligu prvaka, koja je sporna u čitavoj ovoj priči o sukobu.

Pročitajte više na net.hr

 


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close