VijestiGrad ZagrebScena

Festival vjetra: Spoj umjetnosti, sporta i ekologije

Na Jarunu se 18.06.2016. održava „FESTIVAL VJETRA“. Surf klub „Tri Strijele“ već dugi niz godina povodom Svjetskog dana vjetra (15.6.) kroz festival ukazuje na alternativne izvore energije, potiče dječju kreativnost i podržava nadolazeći val nove glazbene scene.


Vjetar je za jedrenje neophodan, no s druge strane energija vjetra u Europi ima temeljnu ulogu europskog energetskog sistema te se smatra da će vjetar do 2030. opsluživati četvrtinu potreba EU za električnom energijom.

Samo prošle godine 44% novih energetskih instalacija u Europi se temelji na energiji vjetra. Pored svega toga EU je globalni predvodnik u iskorištavanju energije vjetra sa globalnim udjelom od ukupno 90% svih svjetskih farmi vjetra.[1] Festival vjetra podržavaju Wind EUROPE, bivša EWEA (The European Wind Energy Association – Europsko udruženje za energiju vjetra) i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport već četvrtu godinu zaredom. Festival se odvija na Velikom jezeru (livada s južne strane Doma Tehnike).

Novo i posebno zanimljivo iznenađenje na Festivalu vjetra 2016. je cjelodnevno puštanje zmajeva te radionica izrade zmajeva na temu „Vjetar i val“. Posjetitelji na festivalu također mogu saznati više o jedrenju na dasci te osvojiti besplatnu školu jedrenja na dasci ispunivši TRI STRIJELE IZAZOV – održavanje ravnoteže na profesionalnoj surf dasci. Ako već surfaš možeš osvojiti cugu na festivalu. Ako si toliko dobar može i oboje. Također na festivalu je moguće isprobati karting sa jedrima – Surfkart (jedrenje na suhom pogodno i za osobe s invaliditetom). Prijavu za radionicu izrade zmajeva je potrebno ispuniti na web stranici tristrijele.hr.

Program Festivala vjetra 2016. započinje u 14:00h.

Glazbenici koji promiču alternativne izvore energije dočekat će posjetitelje na istinski surferski način, romantično i veselo. Nastupaju Miki Solus, Spleen G, KAIRA KELA, Zvonimir Varga i Sisters in Roots. Miki Solus je istinsko osvježenje hrvatske glazbene scene, Spleen G su pobjednici natječaja “Zasviraj sa Žujom”, a KAIRA KELA ravno iz Afrike šalje vruće afro groove ritmove.

Ulaz je besplatan!

Pročitajte više na dalje.com

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close