Lifestyle

Festival u Transilvaniji poklanja ulaznice donatorima krvi

Glazbeni festival u Transilvaniji koji će se održati u mjestu Cluj-Napoca, napravio je zanimljivu ponudu kojom posjetiteljima omogućuju jeftiniji upad na koncerte. Kako bi se popust ostvario potrebno je samo donirati krv.


Festival Untold u marketinške svrhe je iskoristio legendu o Drakuli, a njihova kampanja koja se odnosi na plaćanje krvlju pomaže rumunjskom Institutu za transfuziju krvi da surađuje s donorima tijekom festivala u razdoblju od 30. srpnja do 2. kolovoza i time pomogne u smanjivanju nedostatka krvi u bolnicama diljem Rumunjske.

Besplatni jednodnevni ulazi

“S obzirom da se Rumunjska suočava s nedostatkom krvi u medicinskim ustanovama, kampanja je inspirirana mitom kako bi se privukla pozornost na pravi problem.

Plaćanje krvlju je kampanja koja pokušava podići svijest o ovoj problematici i pridonijeti stvaranju većeg broja donatora u Rumunjskoj.”, rekao je direktor festivala Bogdan Buta.

Kampanja daje 30 posto popusta prilikom kupnje ulaznice svakome tko odluči donirati krv u jednom od 42 medicinska centra u Rumunjskoj do 24. srpnja. Oni koji na dan festivala odluče donirati krv u mobilnoj bolnici dobiti će besplatan jednodnevni ulaz. Prvi dan kampanje prijavilo se 45 ljudi.

Kako iskoristiti Drakulu

“Razgovarali smo o inkorporiranju Drakule u priču oko festivala, a nakon što smo vidjeli brojke donatora krvi u Rumunjskoj došli smo na ovu ideju.”, rekao je PR menadžer Stefan Giurgiu.

“Radi se o pozitivnoj kampanju i nikada nisam vidjela nešto ovakvo. Nadam se da će ljudi donirati krv i nakon nje.”, rekla je Kristzina Fejer, 23-godišnja fotografkinja Cluj-Napoca. Trenutno u Rumunjskoj samo 1.7 posto populacije aktivno donira krv, dok je taj postotak diljem Europe veći.


Tekst: telegram.hr

Foto: Untold

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close