Festival svjetske književnosti ove godine s posebnim fokusom na talijanske autore i književnost

Iva Biondić

Međunarodna kulturna manifestacija Festival svjetske književnosti (FSK), koji već četvrtu godinu za redom u organizaciji nakladničke kuće Fraktura predstavlja u Zagrebu neke od najvažnijih glasova suvremene svjetske i domaće literarne scene, ove će se godine održati od 4. do. 11. rujna s posebnim fokusom na talijanske autore i književnost, a organizatori kao najveću novost najavljuju širenje festivalskih događanja na Split.


“Ove godine brojni će festivalski programi ugostiti autore iz 15-ak europskih i zemalja svijeta, a posebnu pozornost posvetit ćemo Italiji – njezinim piscima i stripašima”, kazao je u utorak najavljujući festivalski program na konferenciji za novinare u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu glavni urednik Frakture i programski direktor festivala Seid Serdarević.

“Zagrebačku i hrvatsku kulturnu jesensku sezonu, nakon tri vrlo uspješno održana festivala ove će godine obogatiti velike svjetske književne zvijezde koje ćemo staviti u dijalog s hrvatskim autorima, a u festivalskih će 50-ak događanja sudjelovati ukupno stotinjak gostiju”, dodao je.

Više na tportal.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u