Festival “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” u Vukovaru okupio sudionike i posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske

Tena Brnad

U Vukovaru traje 1. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” kojem se iz dana u dan pridružuje sve više sudionika, ali i posjetitelja koji pristižu iz svih dijelova Hrvatske!

Festival će trajati do 6. svibnja, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Sabora RH, u partnerstvu s Gradom Vukovarom, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom grada Vukovara i uz podršku brojnih volontera koji su svi zajedno omogućili da se u Vukovaru okupi Hrvatska u malom.

I dok je prvi dan festivala uz predstavljanje brojnih manifestacija i atrakcija završen spektakularnim vatrometom, pa potom  koncertom Nene Belana i Tomislava Bralića i klape Intrade koji je Gradu Vukovaru darovao grad Zadar, bogat sadržaj nastavio se i tijekom drugog dana festivala.

©G.I. Tepeš

Od Šokačkog sijela iz Županje, preko Bećar festa iz Babine Grede, pa sve do Lastovskog poklada i Ogulinskog festivala bajke, jučer su se u središtu Vukovara smjenjivali najzanimljiviji sadržaji manifestacija i atrakcija iz različitih dijelova naše zemlje. Vinkovci su predstavili svoje Rimske dane, a Đakovo popularne Đakovačke vezove, a nije izostala ni manifestacija Štruklijada, iz Marije Gorice i Savsko-sutlanske doline.

©G.I. Tepeš

Dalmacija se predstavila kroz Festival dalmatinskih klapa iz Omiša, a u sklopu ovog predstavljanja,  na vukovarskom korzu održan je sjajan koncert klape Stine.

©G.I. Tepeš

Večer je unatoč kiši protekla uz veliku veselicu i okupljanje mnogobrojnih građana na Trgu Republike Hrvatske, gdje su na glavnoj pozornici nastupili Najbolji hrvatski tamburaši. Večeras će na istom mjestu svoj veliki koncert održati i Psihomodo Pop!

Sve informacije o Festivalu “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” pratite OVDJE

 

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: G.I. Tepeš

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u