KolumneVijestiGrad Zagreb

Festival palačinki: prvi puta i u Zagrebu

Zagreb je dao sada bio domaćin mnogih festivala. Najčešće su to bivali filmski i glazbeni, a broj posjetitelja mnogobrojan. U svoj toj homogenosti, u travnju ove godine u Zagrebu će se prvi puta održati festival palačinki. Važno je napomenuti kako taj događaj već postoji, no prvi je takve vrste u glavnom gradu.


Proteklih godina festival palačinki u Hrvatskoj vezali smo isključivo za Pazin, a ove godine i Zagreb ima svoju priliku. Prvi Zagrebački održat će se 16. i 17. travnja na krovu garaže Tuškanac. Trend otvaranja palačinkarnica je stalno u porastu, a ovo će biti prilika da najbolje zagrebačke palačinkarnice predstave sebe u najboljem svjetlu. Predstavljanjem recepata mogu dodatno dobiti na publicitetu i učvrstiti već postojeći brand, što znači da je festival ovakve vrste bez sumnje pozitivna stvar za njih. U proljetne dane volimo povremeno skloniti se od rutine, tako na festivalu možete uživati uz pregršt interaktivnih sadržaja. Očekuju nas različite nagradne igre, natjecanja i naravno dobre palačinke. U ponudi neće biti samo palačinke iz kućne radinosti, pa ćete tako moći probati i kakvog su okusa palačinke s lososom, kavijarom ili ruskom votkom. Ako ste ipak pobornik tradicionalnog, moći ćete u nekoj od proslavljenih zagrebačkih palačinkanica izabrati nadjev za svoju – kako bi naši susjedi Talijani rekli – omiljenu crespellu.

Za one najmlađe zabavni park Adria priprema brojne sadržaje prilagođene samo njihovom uzrastu. Voditelj radionice biti će mlada Sementa Rajhard, a najmlađe će nastojati zabaviti kroz kreativne ekološke aktivnosti. Imat će priliku izrađivati različite kreature od papira, čepova i boja, a osim toga nastojat će njihovu pažnju preusmjeriti na to koliko je razvrstavanje otpada zabavno uz nove šarene spremnike.

Ako za vikend sredinom travnja nemate isplanirano ništa, svakako u svoj planer uvrstite ovaj događaj. Sve navedeno samo je dio onoga što se nudi, a kako bi otkrili baš sve trebate se samo pojaviti. Zabava i dobra klopa su zagarantirani. Izgleda da nećemo zažaliti ako nazočimo prvom festivalu palačinki u velikom gradu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: bibermint.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close