VijestiSport

FESTIVAL dvoranskog hokeja u Gospiću! Posjetite International Hockey Festival 2017

Dvoranski hokej, zimska inačica hokeja na travi, postaje sve više hit u Hrvatskoj, a ove godine i Gospić će se upisati na svjetsku kartu hokejaških događanja!


Sljedeći vikend, od 24. do 26. veljače 2017. godine, u Sportskoj dvorani u Gospiću održat će se  “International Hockey Festival 2017 Gospić”.  Međunarodni festival hokeja u Gospiću će ugostiti brojne hokejaške ekipe koje će pokazati građanima Gospića svu atraktivnost ovog sporta.
Na turniru će se natjecati šest muških i tri ženske ekipe. Mečevi će se održavati u petak od 16 do 19:45, u subotu od 9 do 18 sati, dok u nedjelju program započinje u 9 sati. Finale će se igrati u 17 sati.  Sudjelovanje na turniru potvrdili su i visoki dužnosnici iz zemalja predstavnika, a jedna od najatraktivnijih ekipa koja je potvrdila svoj dolazak je reprezentacija Qatara koja još nikada nije igrala u Hrvatskoj.

Dvoranski hokej na parketu počeo se igrati u dvorani kada je vani bilo prehladno. Tokom godina dvoranski hokej je službeno potvrđen, odigravaju se svjetska i europska prvenstva, a međunarodno upravno tijelo hokeja na travi FIH potvrđuje službena pravila. Osim što je igra u dvorani puno brža i atraktivnija, jedna od najvećih razlika od hokeja na travi je ta da igrači ne mogu podizati lopticu osim kod udarca prema golu te koriste bandere na aut liniji za odbijanje lopte.

Ovim događanjem hokej će postati dio sportskih aktivnosti u Gospiću, a Gospić prepoznatljivo mjesto na karti ljudi koji prate taj sport. Organizatori se nadaju da će festival hokeja zainteresirati mnoge ljubitelje hokeja, pa tako i građane Gospića i okolice koji će svojim dolaskom podržati natjecatelje i na taj način potaknuti prvi naraštaj hokejaša u Gospiću.

B2-PLAKAT_DVORANSKI-TURNIR-U-HOKEJUČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close