Fenomen crno-bijelih fotografija: saznajte o čemu je riječ

Ivan Tominac

Društvene mreže preplavio je niz crno-bijelih fotografija, ako ste mislili da je isti fenomen bez podobnije značenje prevarili biste se


Prisjetimo se Ice Bucket Challengea, naime ako se vratimo nekoliko mjeseci u natrag sjetit ćemo se da je to bio način viralne podrške oboljelim od ALSa, medicinski amiotrofične lateralne skleroze.

Vjerojatno ste primijetili da su i ljudi s kojima ste umreženi na facebook stranici objavljivali crno-bijele fotografije, a nerijetko označili nekoliko prijatelja i pozvali ih na isto. Sve pod krinkom izazova, pa u opisu fotografije stoji fraza ‘CHALLENGE ACCEPTED.’ Navodi se kako je ovaj izazov povezan s podizanjem svijesti o raku. Izazov je krenuo iz Indije, a u posljednje vrijeme popularan je i u Europi. Nije povezan s niti jednom organizacijom, ali kako nije jasno naznačeno što se njime postiže poneki ne mogu proniknuti svrhu.

Ako i vi želite poslati podršku možete to učiniti postavljajući svoju crno bijelu fotografiju na facebook koristeći pritom oznaku #ChallengeAcceptedBlackandWhite.


Foto: pexels.com

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u