Scena

FEKP raspisao natječaj za kratku priču – sudjelujte i vi

Festival europske kratke priče (FEKP) u partnerstvu s Centrom za kreativno pisanje (CeKaPe) povodom svog 14. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 31. svibnja do 5. lipnja 2015. raspisuje natječaj za kratku priču.


Kultni su i svima znani stihovi „Amerika nije rad i znoj, postoje Hollywood i Frankie Boy…“. No ta se antologijska „neka druga slika“ Johnnyja Štulića ne proteže samo „od Aljaske do Meksika“, nego i dalje preko Anda i Amazone, Kube i Kariba, do ognjene Tierre del Fuego i Rta Horn. Prostor je to Amerikā iz kojeg dolaze i o kojem pišu ovogodišnji gosti FEKP-a, prostor koji obilježava i njih i njihovo stvaralaštvo bez obzira na druge, sasvim različite geografske širine na kojima žive i stvaraju, prostor s kojim imaju poseban, često kompliciran odnos. I upravo je taj prostor, taj svijet mitova, iluzija, zabluda, rada i znoja, ostvarenih snova, najgorih noćnih mora, prostor favela i megalopolisa, ropstva i bogatstva, pampa i prerija, svijet bajkovitih bespuća, gdje igra se bejzbol i svira rock ‘n’ roll, gdje vladale su Marilyn Monroe i Evita Peron… odabran kao tema ovogodišnjeg FEKP-ova i CeKaPe-ova natječaja za kratku priču.

I zato pozivamo autore i autorice, kratkopričaše i kratkopričašice i sve one koji se takvima osjećaju da nam se jave pričama u kojima progovaraju, pozivaju se i suprotstavljaju, dotiču i odmiču, ili na bilo koji drugi način u svojim pričama tematiziraju „Amerike“ i/ili ono što one za njih znače, što u njima pobuđuju, na što ih tjeraju i nagone…

Propozicije natječaja:

– na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji pišu na BHS-u (jezicima regije)

– prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče

– priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima

– priče trebaju biti napisane na računalu spremljene u doc. ili docx. formatu  (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5) te dokument mora biti priložen kao privitak na linku

– priče se šalju isključivo preko obrasca na linku, drugačije poslani prilozi neće biti uzeti na razmatranje

– natječaj je javan.

Natječaj je otvoren od 20. travnja do 10. svibnja u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik žirija), Saša Drach, Damir Karakaš (na fotografiji), Diana Matulić.

Pobjednik/ca će biti proglašen na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 2. lipnja u 20.30 h, u polukružnoj dvorani Teatra &TD (Zagreb, Savska 25), a pobjedničku priču autor/ica će čitati na završnoj večeri FEKP-a 5. lipnja.

Natječaj je napravljen u suradnji s prijateljima FEKP-a: Centrom za kreativno pisanje, Rezidencijom za pisce i prevoditelje u Ventspilsu (Latvija) te udrugom Kurs.


Tekst: večernji.hr

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close