Tech

“Feeling fat” uklonjen s Facebooka

“Debljina nije osjećaj”, tvrdili su to, iz nekog razloga ogorčeni, korisnici Facebooka koju su očito imali viška vremena pa su na stranici Change.org pokrenuli peticiju kojom su tražili da ova društvena mreža ukloni mogućnost postavljanja “feeling fat” statusa koji odražava trenutno raspoloženje.


Kao što svi znamo, na Facebooku je raznim emotikonima koji se različito “osjećaju” moguće izraziti razne emocije i stanja, od sreće, tuge, umora, uzbuđenja… Tako je i “osjećaj debljine” bio jedna od opcija, međutim nekima se to nije svidjelo, a Facebook je, barem u ovom slučaju, slijedio staro pravilo koje kaže da je “gost uvijek u pravu”.
“Naši su nam korisnici poručili da bi ta opcija mogla doprinijeti u stvaranju negativne slike o svom tijelu, posebno kod ljudi koji pate od poremećaja u prehrani. Stoga smo odlučili ukloniti ovo ‘raspoloženje’ s liste opcija. Nastavit ćemo slušati vaše reakcije dok razmatramo na koje se sve načine možete izraziti na Facebooku”, poručila je kompanija u svom obraćanju javnosti povodom ove vrlo važne problematike.

Tekst: Index


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close