VijestiTech

Facebook uvodi opciju za brisanje poslanih poruka

Facebook će napokon omogućiti da u Messengeru obrišete poruku ili fotografiju koju ste poslali i u sljedećoj sekundi se predomislili i shvatili kakvu ste grešku napravili, javlja 24sata


Nova mogućnost stiže uskoro, ali za povlačenje (brisanje) poruke imat ćete 10 minuta i ona će na vašu radost nestati iz chata, ali i iz inboxa osobe kojoj ste ju poslali.

Planovi za novu funkciju, koju su korisnici dugo tražili, otkriveni su u novostima za posljednju verziju Messengera na iOS-u. Navodi se kako opcija za brisanje fotografije, poruke ili drugih informacija iz chata stiže uskoro, ali se ne precizira kad točno.

Još u travnju su u Facebooku govorili o planovima za ovu mogućnost, nakon što je otkriveno da su potajno brisali poruke Marka Zuckerberga u strahu od budućih hakiranja i proboja podataka. Prije mjesec dana otkriveno je da u Facebooku testiraju ovu mogućnost, prenosi Business Insider.

S jedne strane stručnjaci upozoravaju da bi ovakvo brisanje poruka moglo imati ozbiljne posljedice. Realno, ovakva opcija mogla bi omogućiti brisanje dokaza o zlostavljanju iz Messengera.

Inače, korisnici i sada mogu obrisati poruke koje su poslali, ali samo iz vlastitog inboxa, a primatelji ih mogu vidjeti.

WhatsApp, koji je u Facebookovu vlasništvu, ovu opciju ima još od prošle godine i oni korisnicima daju sat vremena da obrišu poruke koje su greškom poslali. U Gmailu postoji ista opcija da unutar nekoliko sekundi povučete krivi mail, a Instagram od uvođenja direktnih poruka ima opciju brisanja poruka.

Donosi 24sataČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close