Tech

Facebook uveo novu promjenu u svoju tražilicu

Facebook je prošlog tjedna uveo promjenu u svoju tražilicu, koja sada osim profila, stranica, grupa i događaja, na toj društvenoj mreži pretražuje i objave korisnika.


Zanimljiva je ovo opcija, i prilično moćna (ukupno se pretražuje baza od oko 1,5 milijarde korisnika i njihovih oko 2 bilijuna statusa i objava), no kao takva za sobom nosi i određenu opasnost za privatnost korisnika.

Facebook postoji već više od 10 godina, a veliku je popularnost dobio nakon 2006. godine. Korisnici koji su na toj mreži aktivni, dakle, skoro cijelo desetljeće, teško će se sjetiti što su prije tolikog vremena objavljivali, i pod kojim postavkama privatnosti. No, sve takve objave, pa i one iz ranog doba Facebooka kada još nismo uvidjeli njegovu snagu, sada mogu biti lako pronađene – ako su označene kao javno dostupne svima.

Stručnjaci, stoga, preporučuju svim korisnicima da revidiraju svoje postavke privatnosti i provjere s kime su što podijelili, kako ih ne bi proganjali mračni duhovi vlastite Facebook prošlosti.


 

Tekst: bug.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close