Društvene mrežeTech

Facebook izgubio slučaj na sudu: Od sada se mogu objavljivati intimni dijelovi tijela

Prije nekoliko godina Facebook je “ugasio” stranicu Fredericu Durand-Baissasu, 57-godišnjem profesoru i ljubitelju umjetnosti, zbog slike koju je objavio na svom profilu. Riječ je o kontroverznom likovnom djelu Gustava Courbeta iz 1866. godine. “Podrijetlo svijeta”, koje prikazuje ženske genitalije.


Nakon što je Facebook izbrisao njegov profil zbog neprikladnog sadržaja, Durand-Baissas ih je tužio i dobio sudski spor. Osim što je Facebook ponovo aktivirao njegov profil, od sada se na najpopularnijoj društvenoj mreži mogu objavljivati slike na kojima se vide intimni dijelovi žena i muškaraca.

Ovo je velika pobjeda za umjetnike i fotografe širom svijeta koji će svoje fotografije sada slobodno i bez oklijevanja moći objavljivati na Facebooku”, rekao je Durand-Baissas.

Inače, slika “Podrijetlo svijeta” je izložena u pariškom muzeju d’Orsay.


Tekst: net.hr

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close