Tech

Facebook ima novi logo

Izgleda da je ekipa iz Menlo Parka odlučila osvježiti svoj logotip, no razlike između nove i one stare verzije su toliko male da je trebalo neko duže vrijeme za otkriće ovog noviteta iz Zuckerbergove kuhinje. Novi logo dolazi u “lakšoj” verziji, odnosno korišten je tanji font, a jedina veća razlika je promijenjen izgled slova “a”.


Iz Facebooka kažu kako je stari logo napravljen koristeći Klavika font, dok je ovaj novi “ručno” izrađen od strane njihovih dizajnera zbog čega očekuju smanjen broj zlouporaba identiteta. Inače, prethodni logotip zapravo nije prvi logotip koji je kompanija koristila, izrađen je tek godinu dana nakon što je Zuckerberg na Harvardu pokrenuo ovu danas najpoznatiju društvenu mrežu (2004.).

Ovo nije prva promjena Facebookovog vizualnog identiteta od 2005. Prisjetimo se 2013. kada je Facebook odlučio promijeniti izgled svoje karakteristične ikone pa su tako maknuli onu prozirno bijelu crticu u podnožju.

Što mislite o novom logotipu? U svakom slučaju treba priznati da je oku ugodniji od prethodne verzije.


Tekst: telegram.hr

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close