Zdravlje

Evo zašto trebate jesti beskvasni kruh

Prije nego što je otkrivena snaga kvasca, uobičajena receptura uključivala je kruh bez njegova dodatka, no većinom se radilo o kruhu manjeg volumena


Glavna razlika između beskvasnog i klasičnog kruha je što klasični kruh sadrži dodani kvasac što se manifestira na njegov volume koji je kod takve vrste kruha puno veći s karakterističnim rupama koje nastaju tijekom pečenja.

Preostali sastojci su kod obje vrste podjednaki no mogu varirati ovisno o odabranoj recepturi.

Kako bismo dobili kvalitetan beskvasni kruh kao i kruh s kvascem potrebno ga je raditi od cjelovitih vrsta žitarice. Također je važno da beskvasni kruh bude dobro pečen kako ne bi stvarao probavne tegobe. I tu treba biti oprezan.

Moram ovdje spomenuti da na tržištu često vidim beskvasni kruh nedovoljno termički obrađen zbog čega često čujem od svojih klijenata da imaju tegobe kao da i dalje jedu kruh s kvascem ili čak i veće.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close