Zdravlje

Evo zašto trebate jesti beskvasni kruh

Prije nego što je otkrivena snaga kvasca, uobičajena receptura uključivala je kruh bez njegova dodatka, no većinom se radilo o kruhu manjeg volumena


Glavna razlika između beskvasnog i klasičnog kruha je što klasični kruh sadrži dodani kvasac što se manifestira na njegov volume koji je kod takve vrste kruha puno veći s karakterističnim rupama koje nastaju tijekom pečenja.

Preostali sastojci su kod obje vrste podjednaki no mogu varirati ovisno o odabranoj recepturi.

Kako bismo dobili kvalitetan beskvasni kruh kao i kruh s kvascem potrebno ga je raditi od cjelovitih vrsta žitarice. Također je važno da beskvasni kruh bude dobro pečen kako ne bi stvarao probavne tegobe. I tu treba biti oprezan.

Moram ovdje spomenuti da na tržištu često vidim beskvasni kruh nedovoljno termički obrađen zbog čega često čujem od svojih klijenata da imaju tegobe kao da i dalje jedu kruh s kvascem ili čak i veće.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close