VijestiZdravlje

Mjesec rođenja određuje kojim bolestima smo skloniji u životu

Španjolski znanstvenici proveli su veliko istraživanje na 30.000 ljudi u kojemu su pronašli poveznicu između mjeseca rođenja i određenih bolesti, piše 24sata.hr


Sezonske promjene UV zračenja, razine vitamina D, virusi i alergije mogu utjecati na razvoj fetusa, objašnjavaju. Tako npr. proizvodnja vitamina D u tijelu manjka bebama koje su rođene u zimskim mjesecima, a to može imati dugotrajan učinak na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

“U ovoj studiji pronašli smo dokaze sa značajnom poveznicom između mjeseca rođenja i pojave 27 kroničnih bolesti te dugoročnih zdravstvenih problema. Bolesti se također pojavljuju drugačije ovisno o tome je li dijete dječak ili djevojčica”, objasnio je profesor Jose Antonio Quesada, autor studije.

Evo kojim bolestima ste skloniji ovisno o mjesecu rođenja:

SIJEČANJ – muška djeca češće u odrasloj dobi pate od zatvora, bolova u donjem dijelu leđa i čira na želucu. Žene rođene u ovom mjesecu pate od migrena, problema u menopauzi i sklonije su srčanom udaru.

VELJAČA – Dečki češće pate od problema sa štitnjačom, srcem i od osteoartritisa. Žene su također sklone osteoartritisu, problemima sa štitnjačom ali i krvnim ugrušcima.

OŽUJAK – Dečki su skloniji astmi, kataraktu, problemima sa srcem, a žene artritisu, reumi i zatvoru.

TRAVANJ – Muške travanjske bebe u kasnijem životu imaju problema s astmom, štitnjačom i osteoporozom, a ženske s bronhitisom, tumorom i osteoporozom.

 

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close