AutomotoIzdvojeno

Evo kome sve ne smijete dati svoje vozilo na upravljanje

Ako imate stav, to je moj automobil i mogu raditi s njime što ja hoću, tada živite u zabludi. Svoj automobil čak ne smijete niti posuditi bilo kome da njime upravlja!


Izmjenama i dopunama Zakona između puno noviteta vezanih uz strože prekršaje i visoke novčane kazne, nekako se ispod radara provukla i ova vrlo važna informacija za vlasnike automobila. Tako se od sada detaljnije propisuju uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi, piše portal automobili.klik.hr.

Vlasnik vozila ili osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije na upravljanje dati vozilo osobi za koju, primjerice, može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom ili nema dozvolu za odgovarajuću kategoriju vozila. Vozilo se ne daje na upravljanje niti osobi na kojoj je vidljiv utjecaj alkohola, lijekova i li drugih opijata ili je u tolikoj mjeri umorna ili bolesna da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom.

A sad, ono najvažnije!

Novost je kako policija može vozilo privremeno oduzeti vozaču koji je najmanje već dva puta pravomoćno kažnjen u trogodišnjem razdoblju, počevši od stupanja ovog Zakona na snagu, a ponovno počini neki od 8 navedenih najtežih prometnih prekršaja.

Privremeno oduzimanje znači oduzimanje do odluke suda, koji je dužan odluku donijeti u roku od 15 dana.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close