Lifestyle

Evo koliko su Hrvati spremni ‘iskeširati’ na poklone za ovaj Božić

Pokazalo se da čak 54 posto građana nije sigurno kako će sve darove kupiti do Badnjaka. Kao razloge navode čekanje većih popusta, činjenicu da trebaju još nešto novca uštedjeti prije kupnje.

Oko 94 posto građana još nije krenulo u kupnju blagdanskih darova, a 48 posto ih planira kupiti zadnjih desetak dana prije Božića. Ostalih 46 posto planira to učiniti do 15. prosinca. Rezultati su to ankete o kupovnim navikama građana u predblagdansko vrijeme koju je u zadnjem tjednu studenog provela agencija za istraživanje i analiziranje tržišta te javnih mišljenja Tvornica istraživanja nad 1000 ispitanika.

Pokazalo se da čak 54 posto građana nije sigurno kako će sve darove kupiti do Badnjaka. Kao razloge navode čekanje većih popusta, činjenicu da trebaju još nešto novca uštedjeti prije kupnje kao i odgađanje kupnje zbog pravog Božićnog raspoloženja na ulicama i šoping centrima koje tek dolazi.

Na pitanje znaju li točno što će i gdje kupiti, 71 posto ispitanika još nije odlučilo što će i gdje kupiti, 17 posto zna što želi pokloniti, ali ne i gdje će kupiti dok samo 12 posto zna točno što će i gdje kupiti za svoje najmilije.  Većina ispitanika (njih 62 posto) ističe, među ostalim, da će kupiti između tri i pet darova na što misle odvojiti između petsto i tisuću kuna.

Gotovina ili kartica tekućeg računa će biti najčešći oblik plaćanja i to kod njih 71 posto. Slijede ih American Express i MasterCard s po 9 posto te Visa s 5 posto. Manje od jedan posto građana će ukupnu kupovinu darova obaviti preko interneta.

Tekst/Foto: vecernji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close