Zdravlje

Evo koliko dugo meso smijete čuvati u zamrzivaču

Iznimno je bitno znati kako meso pravilno pohraniti u zamrzivač kako bi što duže bilo sigurno za konzumaciju


Idealna temperatura zamrzavanja je -18 stupnjeva jer se tako sprječava rast mikroorganizama i inaktiviraju se svi mikrobi, poput bakterija, kvasca i plijesni, koji se inače nalaze u hrani.

Stručnjaci kažu da je meso najsigurnije zamrznuti u originalnom pakiranju. Međutim, ako će u zamrzivaču biti dulje od dva mjeseca, tada se preporuča da ga umotate u plastičnu foliju ili u plastičnu vrećicu za zamrzavanje.

Meso možete staviti u plastičnu vrećicu zajedno s originalnim pakiranjem.

Prema američkoj Agenciji za hranu i lijekove (FDA), cijeli pilići i purice u zamrzivaču mogu biti i do godinu dana, a Ako zamrzavate komade, poput prsa, bataka i krila, trebali biste ih konzumirati u roku od devet mjeseci.

Govedina, teletina i janjetina, mogu stajati i po nekoliko mjeseci u zamrzivaču, ovisno o vrsti mesa.

FDA preporučuje da se sirovi odresci u zamrzivaču čuvaju od šest do dvanaest mjeseci, a kotleti, zbog kostiju, mogu stajati nešto kraće odnosno od četiri do šest mjeseci. Pečeno meso može se čuvati od četiri mjeseca do godine dana.

Za sirovu svinjetinu vrijede slična pravila kao i za govedinu i drugo meso. Svinjetina narezana na komadiće može trajati od četiri do šest mjeseci, dok pečena svinjetina može trajati od četiri mjeseci sve do godine dana, piše Good Housekeeping.

.Prerađena svinjetina, poput slanine, kobasica, hrenovki i šunke, ne bi se smjela čuvati u zamrzivaču dulje od jednog ili dva mjeseca. Neovisno o kojoj vrsti mljevenog mesa je riječ, ne biste ga trebali čuvati u zamrzivaču dulje od tri ili četiri mjeseca.

Kuhano meso i riba u zamrzivaču se mogu čuvati tri do četiri mjeseca, dok se druge vrste mesa, to jest njihovi ostaci, ne bi trebali čuvati dulje od dva ili tri mjeseca.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close