VijestiLifestyle

Evo kakvo vrijeme nas očekuje idući tjedan

U sljedećem tjednu nastavit će se iznadprosječno toplo vrijeme, osobito u njegovoj prvoj polovini, tijekom koje će se dodatno povećati dosadašnje ionako veliko odstupanje od prosječne temperature, ponegdje čak i rekordno, javlja HRT


Pritom će, nakon barem djelomice sunčane, ali posvuda ne i suhe nedjelje, na riječkome području i ponedjeljka, možda i utorka, početkom novoga tjedna jugo i jugozapadnjak oslabjeti pa će u unutrašnjosti ponovno biti česta magla, ponegdje i dugotrajna. Zbog nje i niskih oblaka prošlih dana, i više od tjedan, mjestimice u središnjoj Hrvatskoj nije zabilježen ni sat sunčeva zračenja, dok ih je u većini Hrvatske gdjekad bilo i više od prosjeka, osobito u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Bez veće promjene u kopnenom će području biti i u prvom dijelu novoga tjedna – i dalje uglavnom suho te toplije nego što je uobičajeno u studenome, u jutarnjim pa i prijepodnevnim satima s maglom koja ponegdje može potrajati i veći dio dana. O pojavi i trajanju magle ili niskog oblačnog sloja ovisit će i porast dnevne temperature. U ponedjeljak će još biti jugozapadnjaka, a u srijedu će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar s kojim će dolaziti malo manje topao zrak pa će u nastavku tjedna pri tlu ponegdje biti slaba mraza.

Na Jadranu u ponedjeljak slabljenje juga, i sve češći sjeverozapadnjak, od sredine tjedna većinom bura. Prevladavat će sunčano, a više oblaka bit će osobito na sjevernom dijelu, gdje još uglavnom u ponedjeljak i utorak ponegdje može pasti malo kiše, posebice u Rijeci i okolici. Temperatura zraka u početku i dalje uglavnom oko 20 °C, a u drugoj polovini tjedna niža – no i dalje viša od prosječne za doba godine.

Od srijede će nam dolaziti malo hladniji zrak, pa će na Jadranu prevladavati sunčano, ali uz buru, gdjegod i jaku, osobito na sjevernom dijelu. U kopnenom je području u drugom dijelu tjedna velika vjerojatnost za slab mraz pri tlu. Naravno, to će i dalje biti znatno toplije od znane jutarnje studeni studenoga, ali i prilično hladnije nego što je to bilo u većini krajeva u dosadašnjem dijelu mjeseca, javlja HRTČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close