LifestyleTurizam

Europski seminar o multikulturološkim vještinama mladih održan u Zagrebu

European Seminar “ Intercultural Sensitivity is All Around” trajao je sedam dana


Grad Zagreb bio je domaćin Europskog seminara kojemu je za cilj imao razvoj multikulturoloških vještina mladih tijekom 7 dana, od 2. do 8. listopada 2015 u Zagrebu, Hrvatskoj. 35 mladih lidera, volontera te osoba koje rade s mladima zajedničkim snagama radilo je na partnerskom projektu – seminaru naslovljenom “Interkulturološka osjetljivost je svuda oko nas”. Seminar je bio temeljen na razvojnom „Modelu interkulturološke osjetljivosti“ i načinima njegove implementacije u praksu rada s mladima. Zajedno s hrvatskom udrugom domaćinom „Europski put“, sudionici ovog projekta stigli su iz devet drugih zemalja: Austrija, Bugarska, Estonija, Francuska, Italija, Latvija, Litva, Makedonija i Slovenija.

 Generalna svrha seminara bila je upoznati mlade koji se žele baviti ili se bave radom s mladima, lidere u području rada s mladima, učitelje, socijalne radnike, itd. sa uporabom modela Miltona J. Bennetta u njihovom radu i svakodnevnom životu kako bi poboljšali svoje interkulturološke vještine za rad s različitim ciljnim skupinama poput: manjina, imigranata, mladih Roma itd. Neformalne edukacijske metode izložene su zajedno s alatima i tehnikama njihove mogućnosti primjene u potpori mladima iz različitih kultura kako bi mladi postali tolerantniji te kako bi prihvaćali razlike i naučili više od drugih kultura. Također, namjera je bila i inspirirati mlade ljude na stvaranje budućih projekata za mlade kao što su razmjene mladih, EVS i treninzi s ciljem unaprjeđenja interkulturoloških kompetencija mladih ljudi na europskom nivou u skladu s Erasmus+ prijedlozima.

“Najvažnija stvar koju treba zapamtiti je ta da svatko, bez obzira iz koje kulture dolazi, ima različite stavove, navike i načine života. Što prije prihvatimo činjenicu da smo svi različiti to će biti lakše razumjeti i prihvatiti kulturološke razlike.” – izjavio je Teo Vuksan, predsjednik udruge Europski put.

Osim elemenata učenja, ovaj projekt financiran sredstvima Erasmus+ programa, inicirao je nekoliko budućih projektnih ideja na europskom nivou čije se ostvarivanje planira te pružio mogućnost budućih suradnji zemalja sudionica projekta. Naime, tijekom ovog seminara izneseni su razni projektni prijedlozi koji se namjeravaju ostvariti i koji će omogućiti hrvatskoj mladeži stjecanje više razine obrazovanja te dobivanje osobnih i profesionalnih prilika za vlastiti razvoj. To će ujedno biti i izvrsna prilika za poboljšanje njihovih vještina rada s mladima korištenjem novih alata i tehnika te implementacijom vještina projektnog menadžmenta stečenih tijekom ovog seminara.


Tekst, foto: europskiput.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close