VijestiSportGrad ZagrebLifestyle

Europski projekt mladih – Dance me to the end of love

Od 4. do 11. lipnja 2018., pod Erasmus plus programom u Zagrebu, održat će se 8 dana plesnih radionica razmjene znanja i dobre prakse na kojima će sudjelovati mladi iz EU zemalja. Projekt je financiran od Europske Unije.


Ovaj projekt je poseban po tome što promiče jednakost spolova kroz plesne radionice društvenih plesova, točnije salse. 33 mladih iz Litve, Bugarske, Turske i Hrvatske razmjenjivat će plesna znanja i napraviti plesnu koreografiju s kojom će nastupiti na Trgu bana Josipa Jelačića 9. lipnja u 18 sati. Organizacija mladih zadužena za projekt je Urbana mladež iz Hrvatske, dok su partneri Pi Gençlik iz Turske, Walk Together iz Bugarske te Alpkina Europa iz Litve.

U plesnim radionicama i koreografiji cure će voditi, a dečki pratiti što nije uobičajeno u društvenim plesovima. No, kao što naši mladi plesači kažu, zašto ne? Ako cura želi preuzeti ulogu vođenja, što je uobičajeno tradicionalna muška uloga u društvenim plesovima, zašto ne bi to napravila?! Isto tako, nekim dečkima je možda zabavnije da prate u plesu umjesto da vode, pa će se u ovom Erasmus projektu okušati u tome. Također,  na radionicama će se vježbati istospolni plesovi, gdje će cure plesati sa curama, a dečki sa dečkima. Kroz ovaj projekt i radionice, organizatori podižu svijest o jednakosti spolova i slobodi izbora te daju pravu definiciju feminizma – jednakost za sve spolove.

Projekt će također uključiti lokalne i svjetski poznate plesače koji će podržati ovu inicijativu taggirajući svoje plesne video zapise na društvenim mrežama sa hashtagom #yestofeminism, a događaj možete pratiti i na facebook stranici OVDJE.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close