Zdravlje

Europski parlament predložio ukidanje zimskog i ljetnog računanja vremena

Europski parlament usvojio je danas na plenarnoj sjednici u Strasbourgu rezoluciju kojom predlaže odustajanje od režima ljetnog i zimskog računanja vremena u EU, javlja 24sata.


Prijedlog Europskog parlamenta treba potvrditi Europska komisija. Još je uvijek teško procijeniti kada bi, ako se potvrdi, obustava pomicanja kazaljki trebala stupiti na snagu.

Iz rezolucije EP-a zasad nije poznato ni bi li trebali ostati na zimskom ili ljetnom vremenu. Ostanemo li na sadašnjem, zimskom, to znači da će krajem lipnja i početkom srpnja sunce izlaziti već oko četiri sata ujutro, a zalaziti oko 20 sati. Drugim riječima, prve naznake dnevne svjetlosti vidjeli bismo već oko tri ujutro, a potpuni mrak pao bi do 20.30 sati. U drugoj polovici kolovoza, primjerice, smračilo bi nam se već oko 19 sati.

Ostanemo li na ljetnom računanju vremena, u prosincu bi dnevno svjetlo trebali imati do 17 sati, ali zato bi svitalo tek nakon osam ujutro.

Više na 24sata

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close