Sport

EU želi jednu promjenu na dresu hrvatske nogometne reprezentacije

Ajmo promicati vrijednosti Europske unije kroz sportska natjecanja, palo je napamet nekome u uredu u Bruxellesu. Kako? Jednostavno, na dresove zemalja članica uz njihova nacionalna obilježja zalijepimo i zastavu Europske unije.


Tako bi grb na dresu hrvatske reprezentacije uskoro mogao biti na plavoj podlozi okružen žutim zvjezdicama. To je u onoj drastičnoj varijanti, no iz EU uvjeravaju kako bi uz grbove samo trebalo napraviti prostora i za njihov emblem.

Naravno, ne bi se mijenjao samo naš dres, već i dresovi ostalih zemalja koje su članice Europske unije čija zastava s 12 žutih zvjezdica simbolizira jedinstvo i solidarnost zemalja članica i koja je službena od 1985. godine.

EU prema lisabonskom ugovoru iz 2009. godine ima pravo donositi pravila i prijedloge vezane uz sportska natjecanja, a zanimljivo je da je sličan prijedlog iz Bruxellesa stigao i 2011. godine

Više na 24sata.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close