Tehnologija

EU ipak neće ograničiti vrijeme u roamingu

Roaming naknade se ukidaju od 15. lipnja sljedeće godine, a prvo je bio plan da smijemo 90 dana biti u roamingu. No, sada je odlučeno kako će od toga odustati


Europska komisija dogovorila je u srijedu novi pristup prema kojem korištenje mobilnih telefona u europskom inozemstvu bez naplate naknade za roaming neće biti ograničeno ni vremenski ni po količini internetskog prometa, ali će operateri imati neku vrstu zaštitne klauzule u slučaju zlouporabe.

Komisija je potvrdila da se od 15. lipnja 2017. godine ukida roaming u Europskoj uniji nakon što je u srijedu dogovoren nacrt novih pravila, a konačni prijedlog tih pravila bit će usvojen 15. prosinca ove godine. Prije toga Komisija će s konzultirati s europskim regulatorima za telekomunikacije, zemljama članicama i svim zainteresiranim stranama.

„Danas je Komisija raspravljala o novom pristupu u pogledu načela poštene uporabe i dogovorila se da ne treba biti ograničenja, vremenskog ili po količini prometa, koja bi se nametala potrošačima kada koriste svoje mobilne telefone u europskom inozemstvu. Istodobno, novi pristup pruža solidni zaštitni mehanizam za operatere u slučaju mogućih zlouporaba“, kaže se u priopćenju Komisije.

Više na 24sata.hr


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close