VijestiZdravlje

EU financira školske obroke u 13 osnovnih škola iz Zadarske županije

Projektu “Osigurajmo obrok i dalje”, Zadarske županije i njenih 13 škola, kojim se financiraju obroci za gotovo 700 osnovnoškolaca, u cijelosti je, iznosom od 643 tisuće kuna, odobreno financiranje iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), objavila je u petak Zadarska županija.


Kroz projekt se, u tekućoj školskoj godini, financiraju obroci za 693 učenika u 13 osnovnih škola iz Županije: OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Lišana Ostrovičkih, OŠ Galovac, OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca, OŠ Jurja Dalmatinca iz Paga, OŠ Petra Zoranića iz Nina, OŠ Petra Zoranića iz Stankovaca, OŠ Poličnik, OŠ Privlaka, OŠ Starigrad, OŠ Stjepana Radića iz Bibinja, OŠ Sv. Filip i Jakov, OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje te Osnovna škola Zemunik.

Županija je, naime, reagirajući na poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku da se prijave projekti usmjerenih na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, animirala škole kojima je osnivač da se uključe u projekt, odazvalo ih 13. Agencija za razvoj Zadarske županije “Zadra Nova” pomogla je u pripremi te oblikovala projektni prijedlog “Osigurajmo obrok i dalje“. Odlukom Ministarstva taj je prijedlog pozitivno ocijenjen te mu je odobreno financiranje iz Fond europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u 100 postotnom iznosu, navodi Županija.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close