LifestyleIzdvojeno

Erasmus+ razmjena mladih ovog prosinca u Lici!

Udruga Hrvatska škola Outward Bound od 26.11. – 3.12.2022. provodi Erasmus+ razmjenu s 24 mladih iz 4 zemlje!Projekt naziva “Healthy body, healthy mind with Outward Bound” okupio je 24 mladih iz Španjolske, Italije, Sjeverne Makedonije i  Hrvatske u Outward Bound centru u Velikom Žitniku kraj Gospića.

Kroz sportske aktivnosti i neformalno učenje u prirodi prema Outward Bound metodologiji iskustvenog učenja u prirodi, mladi su se fokusirali na temu zdravog duha u zdravom tijelu, razmijenjujući iskustva, kulture, stječući nova prijateljstva i znanja, upoznajući se pritom s osobitostima i ljepotama Ličkog kraja.

Ovo je prva razmjena mladih u nizu koji slijedi omogućeno sredstvima EU kroz Erasmus+ program te podršku Agencije za mobilnosti i programe EU.

Hrvatska škola Outward Bound dio je međunarodne mreže Outward Bound i u Hrvatskoj postoji i djeluje od 2005. godine. Godišnje uključi više od 1000 polaznika u svoje programe iskustvenog učenja pomoću izazovnih aktivnosti u prirodi. Sudjelujući u programu djeca i mladi imaju priliku bolje upoznati sebe, razviti samopouzdanje, spremnost na preuzimanje odgovornosti, sposobnost suradnje i predvodništva i time ojačati svoj karakter za suočavanje s izazovima svakodnevnog života.www.outwardboundcroatia.com


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close