Erasmus+ međunarodna razmjena mladih u Lovincu

Udruga kultura i edukacija s 20 mladih iz 3 zemlje, Litve, Italije I Hrvatske od 16. – 23.8. 2021. provodi razmjenu mladih “Ecocentric”.


Uz podršku Erasmus+ programa Europske komisije i Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU, održavamo zanimljiv projekt u kojem se održava niz radionica, mladi na neformalan način kroz vlastito iskustvo, grupni rad u međunarodnim timu vršnjaka, uče o održivom načinu života, permakulturi, održivim izvorima energije, odgovornom korištenju energije i tehnologije, recikliranju, kompostiranju, te zdravim životnim stilovima, važnosti zdrave prehrane i boravka u prirodi.

Mladi će stečeno znanje i iskustvo prenijeti u svoje lokalne zajednice, te osmisliti vlastite ideje za buduće projekte na temu “ekocentrizma” u svojim zemljama.

Grupa mladih smještena je u Hostelu Sveti Rok, a aktivnosti se provode u predivnoj prirodi Lovinačkog kraja te Centru za kreativna rješenja Udruge kultura I edukacija u Rasoji.

Udruga kukltura I edukacija UKE djeluje na području Lovinca od 2015. godine te provodi međunarodne projekte s mladima educirajući ih o održivosti, permakulturi I ekologiji.


 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close