Ličko-senjska županijaZdravlje

Epidemiolog Stanić: “Pet članova iste obitelji iz Otočca ima koronavirus”

Na području Ličko-senjske županije pet je novooboljelih osoba od covida-19, svi su iz Otočca i bliski kontakti prije oboljele osobe, izvijestio je popodne Stožer, a od županijskog epidemiologa Ivana Stanića se doznaje da su svi iz iste obitelji i otprije u samoizolaciji.


“Još je prerano reći da je sve pod kontrolom jer nam nije poznato ni tko se od njih prvi zarazio ni gdje jer nitko od njih nije imao neko mjesto jasnog izlaganja rizičnom čimbeniku, pa je moguće da se kroz koji dan ustanovi još pokoji pozitivan slučaj”, rekao je Stanić za Hinu.

U Ličko-senjskoj županiji dosad je oboljelo 69 osoba od kojih je 25 aktivnih slučajeva, a sve su to, dodao je, “neke mikrolokacije bez većeg rizika”.

Novalja je specifična po tome što se, osim u ambulanti hitne pomoći, bolest pojavila među taksistima, zbog čega se testirao veći broj ljudi da nam nešto ne promakne”, rekao je Stanić.

Objasnio je da su se zarazila četvorica taksista, što i ne smatra čudnim kad se zna da oni u malom prostoru automobila na dan prevezu velik broj putnika.

Aktivni su slučajevi iz Udbine, Korenice, Perušića, Ličkog Osika, Otočca i Novalje.

Od 25 aktivnih slučajeva hospitalizirano je samo dvoje bolesnika iz Novalje, a ostali se s blažim simptomima bolesti liječe kod kuće.

Pod aktivnom mjerom samoizolacije je 89 osoba.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close