Karijera

Epidemija promijenila i tržište rada, ovi poslovi postali su najviše traženi

NOVI TRENDOVI

Potražnja za radnom snagom drastično se mijenja zbog epidemije koronavirusa. Sigurno će se na globalnoj razini tražiti manje turističkog osoblja, dok s druge strane raste potražnja za dostavljačima i medicinskim djelatnicima.


Koronavirus promijenio je ljudske navike i slobodu kretanja, ali i posve promijenio tržište rada. Dok većina poduzeća pa i određenih profesija trpi velike gubitke jer su onemogućeni u obavljanju svojih djelatnosti, neke druga zanimanja postaju dodatno tražena te se vrlo lako zapošljavaju, prenose 24 sata.

Podaci LinkedIna otkrivaju velike promjene u potražnji za određenim ulogama i djelatnostima. Najveći porast potražnje je za ulogama koje se smatraju ključnim u ovo doba, uključujući radna mjesta u zdravstvu i drugim organizacijama koje podržavaju funkcioniranje država.

Popis najtraženijih poslova napravljen za SAD, no on se svakako odnosi i na globalne trendove u zapadnom svijetu: radnici u trgovinama, operatori sustava na računalima, ovlašteni računovođe, zdravstveni djelatnici, građevinski radnici, radnici u skladištu, psiholozi, vozači, dostavljači.

Osim toga, stručnjaci navode sve veće potrebe za okretanjem poljoprivredi te traženjem te radne snage jer predviđaju kako bi virus, ako potraje epidemija, mogao uzrokovati fenomen ‘samodostatnosti’ država zbog smanjenja uvoza. Proizvodnja vlastite hrane tako bi mogla postati prioritet.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PEXELS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close