Scena

Elektronska glazba dobiti će svoj muzej

Techno glazba kao takva postoji već više od 30 godina te će njezin elektronski sound biti ovjekovječen izložbenim projektom.


Naime, njoj u čast u Frankfurtu na Majni 2017. godine bit će otvoren Museum Of Modern Electronic Music ili skraćeno Momem.
Muzej koji će se rasprostirati na više od 800 kvadratnih metara, nalazit će se u centru grada na mjestu koje uključeni u projekt poput Stefana Weila, Alexandera Azarya i Andreasa Tomalle a.k.a. DJ Talla2xlca iz organizacije Friends Of Momem nazivaju Rupom, a kojim se trenutno koristi Dječji muzej.

Muzej će nuditi pregršt sadržaja i neće pokrivati samo glazbu. Njime će biti pokriveno sve što ima veze s onime što se naziva techno.

Srž muzeja tvorit će hommagei frankfurtskim DJ-ima, klubovima, izdavačkim kućama, prodavaonicama ploča i specijaliziranih magazina. No, tu će još biti i tematski dani techno dizajna, izložbe techno mode, predavanja iz povijesti techno pokreta te radionice najvećih DJ-a današnjice.

Ciljna skupina muzeja trebali bi biti ‘rasplesani Metuzalemi’, ali i mladež koja se danas radije naziva Digital Natives.


 

Tekst: muzika.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close