VijestiZdravlje

Električne vs. obične četkice za zube, koje su bolje?

Nitko ne može micati rukom 30 tisuća puta u minuti, brzinom kojom vibrira električna četkica za zube, no to ne znači da su takve četkice uvijek bolji izbor od ručnih, kaže Thomas Wolf iz Udruge njemačkih stomatologa


“Mehaničko uklanjanje zubnog plaka je najvažnije”, objašnjava. “I zapravo se sve svodi na to koliko dobro netko koristi svoju četkicu za zube, neovisno o tome je li električna ili ne”.

“Iako neka ispitivanja pokazuju da ljudi koji su vješti u korištenju električne četkice mogu ukloniti više naslaga od onih koji se koriste ručnim četkicama, razlika nije toliko velika da bi stomatolozi preporučili isključivo električne”, rekao je Wolf. Najvažnije je očistiti sve zube sa svih strana, a nije naodmet ni kasnije četkicom protrljati jezik nekoliko puta, zaključuje Wolf.

Učinkovita tehnika četkanja podrazumijeva da četkicu treba držati pod kutom od 45 stupnjeva, pola na zubnom mesu, pola na zubu i kružnim pokretima malim pritiskom prati zub po zub. Prenosi tportal.hr

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close