VijestiLifestyle

EKSKLUZIVNO: Studentski Zbor Gacke dovodi MINISTARSTVO u Otočac!


U trenutku našeg prvog priopćenja, Pravilnikom o potpori za pokriće troškova prehrane studenata i temeljem posebnih geografskih i prometnih osobitosti studentima Ličko-senjske županije iz Senja, Otočca, Ličkog Lešća te Brinja 2008. je dodijeljena razina prava 2, odnosno pravo na potporu za dva kompletna obroka dnevno. U međuvremenu se odlukom ministra Jovanovića i to promijenilo te se dodjeljuje korisnicima potpore koji imaju prebivalište ili boravište u gradovima Gospiću i Senju te općinama Brinje, Karlobag, Korenica, Lovinac i Vrhovine. Nakon našeg ponovnog upita, ovog puta Upravi za standard, strategije i posebne programe, Uprava za visoko školstvo nam je potvrdila da će se na tome raspravljati na sjednici Nacionalnog povjerenstva za kontrolu prehrane 13. studenog a danas nam je pristiglo i izvješće:

Vezano uz Vaš upit obavještavamo Vas da je na sjednici dogovoreno da će članovi Povjerenstva izaći na teren i obići Otočac, razgovarati s predstavnicima Veleučilišta u Gospiću te vidjeti kakve su mogućnosti za organiziranje prehrane. Po obilasku Otočca, povjerenstvo će pripremiti svoje izvješće na temelju kojega se može dalje ići u aktivnosti, sukladno utvrđenome.

Teret odluke i provedbe je trenutno na leđima Povjerenstva i Veleučilišta, izvan zakonskih mogućnost Studentskih Zbora Gacke. Bez obzira na to, nećemo mirovati dok svi lički studenti ne budu u mogućnosti koristiti svoja prava, jednako kao i studenti u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske.

Tekst: SZG.HR (Bruno Ćutić, predsjednik)

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close