EuropaKarijeraIzdvojeno

EKSKLUZIVNO Ličanin Brozičević iz HGSS-a postao novi pročelnik za nacionalnu razinu

GOSPIĆAN

Josip Brozičević dosadašnji dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja izabran je jučer za novog pročelnika Službe. Zamijenio je Josipa Granića koji je dužnost pročelnika obnašao prethodne 4 godine, a od jučer obnaša funkciju izvršnog pročelnika. Za dopročelnika Službe izabran je Marko Rakovac – javljaju iz HGSS-a.

Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću i prije svega kolege prepoznali su vrijedan, stručan i odgovoran 19 godišnji Josipov spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna.

U intervjuu za Lika Club Brozičević je  davne 2018. istaknuo;

“Mi pokrivamo cijelo područje Ličko-senjske županije koje je i površinom najveće područje od svih ostalih stanica, a reljefom možda i najteže. Imamo sve oblike reljefa i opasnosti, od snježnih nevremena, odnosno akcija spašavanja u zimskim uvjetima, akcija spašavanja na vodi i poplavljenom području, potražnih akcije, a pružamo pomoć i u urbanom području u slučaju nekakvih prirodnih katastrofa.”

„Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi koji više od 70 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem, a to je spasiti ljudski život. Nemali broj puta to su i učinili kada nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane i stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše“.

Novi pročelnik zahvalio se kolegama na podršci te istaknuo da jedino zajedno, uz međusobno uvažavanje, podršku i poštivanje možemo biti još bolji i realizirati zadane strateške ciljeve Službe – navode na stranici HGSS-a.


 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close