Film i TVIzdvojeno

EKSKLUZIVNO Bili smo u Gračacu na snimanju nove HRT-ove serije “Područje bez signala”

FOTO

Ovih dana u Gračacu se snima nova šestodijelne HRT-ove dramske serije Područje bez signala, čiji je scenarij nastao prema nagrađivanom istoimenom romanu Roberta Perišića.


Snimanje je počelo u Dugoj Resi, koja za potrebe snimanja glumi fiktivni gradić Nuštin. Redatelj je Dalibor Matanić, serija nastaje u produkciji Kinorame, dok je kreatorica i producentica serije Ankica Jurić Tilić. U Hrvatskoj će se snimati 48 dana, nakon čega slijede još dva bloka u Skandinaviji i Magrebu.

Za potrebe snimanja u Gračacu se kao kulisa iskoristila stara napuštena INA-ina benzinska crpka koja se nalazi u samom centru Gračaca, a snimanje će se odvijati od 21. do 30. listopada.

Priča serije prati dvojicu Zagrepčanina, poduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić) koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja. Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u izmišljenom gradiću (Nuštinu) utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i mještani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje.

Uz Bitorajca i Mikića u glavnim ulogama su i Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić, Goran Marković i drugi. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, scenograf je Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.

Redatelj je Dalibor Matanić, scenaristi su Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, producentica je Ankica Jurić Tilić. Seriju proizvodi zagrebačka Kinorama u koprodukciji sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim je dijelom financirana od strane Hrvatske radiotelevizije te slovenske televizije Pro Plus. Razvoj su podržali Kreativna Europa i HAVC, a projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Series Mania u Parizu i Cinelink Drama u Sarajevu.

Snimanje serije odvijat će se tokom listopada i studenog 2020. na lokacijama u Zagrebu, Gračacu, Dugoj Resi, Karlovcu, Ličkom Osiku, te u Finskoj i Turskoj. Seriju će publika premijerno moći pogledati na Hrvatskoj radioteleviziji u jesen 2021. godine. Tilić je izjavila za HRT da će se serija premijerno prikazati na HRT-u koji je i glavni partner, a nadaju se plasirati ju i na svjetsko tržište.

Na seriji radi izvrsna ekipa i glumci. Šest epizoda koje nose imena po šest likova i oni jesu glavni protagonisti
svake od tih epizoda. Serija je smještena u današnje vrijeme i govori o entuzijazmu zajedničkog stvaranja uz sve teškoće i prepreke koje stoje na putu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close