Kućni ljubimciIzdvojeno

EKSKLUZIVNO Ante Kovač za Lika Club o prozivci iz Zagreba: Neka dođu 15 dana na teren da nam demonstriraju kako da se zakoni provedu

"ZAŠTITA ŽIVOTINJA" IZ ZAGREBA

Ante Kovač, načelnik Općine Plitvička jezera, nakon svog komentara na Facebooku, ekskluzivno za Lika Club odgovorio je Mreži za zaštitu životinja te ih pozvao na teren


Mreža za zaštitu životinja, projekt udruge Prijatelji životinja iz Zagreba, danas je uz screenshot objave maila objavila posprdni komentar:

“Općina Plitvička Jezera u 21. stoljeću još uvijek misli da su psi predmet “izlova”. 

Kontaktirali smo načelnika te Općine Antu Kovača, te ga pitali o terminu “izlova” zbog kojeg su njegovu Općinu iz Zagreba posprdno prozvali putem Facebooka.

Ne znam iskreno kakav se termin koristi. Komunalni redar ga je koristio valjda oduvijek i uvijek je dobio ponude za zbrinjavanje. Sad se odjednom netko zgraža makar samo zlonamjerni ili oni koji čitaju naslove mogu pomisliti da netko traži ponude za ubijanje životinja i šalje ih ovlaštenim kućama za zbrinjavanje životinja. – ističe Kovač za Lika Club .

Na naše pitanje o tome što je zaista učinio za zbrinjavanje pasa, pozvao je Mrežu za zaštitu životinja iz Zagreba da dođu u Korenicu demonstrirati kako provesti zakon. Odgovorio je i sljedeće.

Mi smo udvostručili sredstva za zbrinjavanje pasa, sufinanciramo sterilizaciju, šaljemo edukativne letke i obilazimo vlasnike. I krvarimo na terenu dok drugi u kancelariji donose zakone koji su teško provedivi. Neka dođu 15 dana na teren da nam demonstriraju kako da se zakoni provedu. Smještaj je osiguran. Umjesto toga oni objave službenu e poštu i nazovu te primitivcem. U najmanju ruku su mogli reći, čujte, ovaj termin se više ne koristi. A pitanje je da li više vole životinje od čovjeka koji zbog njih u ponoć izlazi na teren. – zaključuje Kovač.

 

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close